Haartrends Mannen 2021

Mannenkapsels 2021 – de coolste herenkapsels 2021

Faded kapsels

De faded kapsels hebben de laatste tijd heel wat aan populariteit gewonnen. Wanneer je gaat voor een faded kapsel of een ‘fade’ zoals ze dat noemen, dan vraag je op zich voor een opgeschoren kapsel dat als get ware vervaagd.

Deze fade wordt gemaakt door middel van een scheerapparaat. Deze wordt dan op verschillende lengtes gezet waarna het onderste deel van het haar dicht bij het hoofd afgeschoren wordt.

Een fade is erg modern maar vergt toch wel wat onderhoud. De fade groeit namelijk erg snel uit en je mag toch verwachten dat je iedere twee weken weer plaatsneemt in de kappersstoel. Omdat de fade heel wat geduld en behendigheid vergt is het ook niet aan te raden om bij jezelf of bij iemand anders een fade te gaan zetten.

Omdat we minder snel naar de kapper kunnen tegenwoordig, zijn de zogenaamde ‘skin fades’ ook minder populair aan het worden: het is een kapsel dat echt erg veel onderhoud vraagt en heel moeilijk is om bij jezelf te doen.

Lange mannenkapsels

Wanneer je als man lang haar hebt kan je kiezen voor een mooi warrig mannenkapsel – hetzij met opgeschoren zijkanten, hetzij met zijkanten die wat langer zijn gelaten.

Heel wat mannen staan erg goed met langer haar en een baard – als je voor deze look gaat betekent dit dat jouw haar en look makkelijk te onderhouden zijn en dat je niet erg vaak een afspraak zal moeten maken bij de kapper.

Lang haar met korte kanten: militair kapsel

Een eerste lange mannenkapsel is het lange haar met korte kanten. Hierbij wordt het haar op je hoofd wat langer gelaten terwijl de zijkanten opgeschoren worden – al dan niet met een fade. De langere haren worden dan vastgezet met een gel of een wax – meestal op een warrige just-out-of-bed look.

Lang haar met lange kanten 

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om je zijkanten lang te laten. Op die manier kan je deze achter je oren kammen of zelfs een mooie man-bun maken.

Militaire kapsels

Sinds de eerste lockdown zien we een opvallende stijging aan populairiteit bij de militaire kapsels. Da’s natuurlijk makkelijk te verklaren: deze kapsels zijn ontzettend gemakkelijk in onderhoud en kan je zelf ook heel makkelijk zelf met je tondeuse weer scheren.

 Halflange herenkapsels

Al van voor we met Covid-19 te maken kregen, zagen we dat de halflange herenkapsels weer erg populair aan het worden waren. Mede dankzij de lange haarstijlen van bijvoorbeeld Timothée Chalamet, Harry Styles, Bradley Cooper,… komen deze langere haarstijlen ook bij ons in de mode.

En alweer: ideale lockdownkapsels, toch?

Jaren ’80 kapsels

De jaren ’80 zijn alweer enkele jaren aan een hele grote revival bezig en dat zien we volop in de modetrends (ontdek hier de modetrends 2021) en natuurlijk ook aan de kapsels en haarstijlen. De haren worden wat langer gedragen, maar ook zijn bepaalde haarstylingtools van vroeger weer helemaal in.

Weet je nog dat we in de eighties en nineties onze haren crimpten met een crimptang (ook wel wafeltang genoemd)? Yup, dat is dus ook weer helemaal terug.

Wil je een wat meer ingetogen mannekapsel? Dan raden we je aan om te kiezen voor langere kapsels, je zou zelfs weer helemaal voor de mullet kunnen kiezen!

Als dit geen ideaal moment is om dé kaskrakers van de jaren ’80 nog eens te bekijken voor haarinspo? Marty McFly, here we come!

Undercut kapsels

De undercut-kapsels, dat zijn blijvertjes gebleken. Deze kapsels laten we alweer enkele jaren volop knippen en hebben er zelfs voor gezorgd dat barbiers en barbershops weer ontzettend populair werden in onze Lage Landen.

Samen met de revival van all things snorren en baard, moeten dit zo ongeveer de meest gevraagde kapsels zijn voor mannen. Deze herenkapsels zijn stoer, maar tegelijkertijd ook erg classy.

Krullenkapsels

Mannen met krullen gaan in 2021 vaak voor een fade aan de zijkanten waarbij ze de krullen op de kruin wat langer laten. Op die manier kan men de mooie krullen in de kijker zetten terwijl ze er toch nog steeds goed gekapt, modern en gesofisticeerd uitzien.

Heb je kroeshaar? Dan kan je eveneens voor een mooie fade gaan. Vergeet zeker niet om ook je haarlijn onder handen te laten nemen. Ga eventueel voor een scheiding aan de zijkant of voor een kapsel dat is afgevlakt aan de bovenkant.

8. Slicked Back wet look kapsels

Deze slicked back kapsels met een wet look worden vaak gecombineerd met een fade of met een opgeschoren kapsel, maar toch verdienen ze ook hun eigen hoofdstuk.

Was het enkele jaren echt not done om nog slicked back kapsels te dragen als man, zijn deze kapsels nu weer ongelofelijk populair geworden. Denk maar aan de grote populariteit van de serie ‘Peaky Blinders’ waardoor mannen massaal naar een barbier gingen voor een undercut kapsel of opgeschoren kapsel met lang haar vanboven, het liefst van al met een wetlook.

Zo zie je maar hoe trends ook heel onderhevig zijn aan de populaire cultuur!

9. De matjes zijn terug

We vermeldden het al een keer bij de eighties kapsels, maar de matjes verdienen toch echt hun eigen hoofdstuk. We zagen de matjes volop weer verschijnen op verschillende modeshows en runways tijdens de afgelopen Fashion Weeks.

Je kan er dus niet onderuit: het matje is weer helemaal hip!

10. Gemillimeterde kapsels & de buzzcut

Dat korte kapsels voor heren weer erg in zijn, is duidelijk. De laatste maanden was het moeilijk om bij de kapper te geraken (of dat nu kwam door een lockdown of omdat je je niet veilig genoeg voelt om naar de kapper te gaan) en dat zien we heel erg terugkomen in de kapsels voor het komende jaar: superkorte kapsels die zelfs gemillimeterd zijn en de buzzcut-kapsels.

11. Lange, grijze haren

Achter deze trend sta ik helemaal: we zijn allemaal wat meer onze grijze en witte haren aan het aanvaarden en er beginnen ook meer en meer influencers met grijze haren en witte haren te verschijnen.

Dat maakt dus een erg belangrijke haartrend voor dit jaar: lange, grijze haren en je zal ook veel meer mannen zien met langer haar.

Rockabilly kapsels

Hierboven vertelde ik al dat we zien dat er veel meer kapsels met een kuif zijn die terug trendy zijn, een van dé grootste veroorzakers van die trends? Rockabilly kapsels!

Retro kapsels zijn ook voor mannen al enkele jaren heel erg hip aan het worden, maar we zien ze steeds vaker! Samen met de comeback van de snor en baard, hebben ook de wat meer ouderwetse kapsels de laatste jaren echt terrein gewonnen.

Rockabilly is een stijl die erg populair is: zowel voor mannen als vrouwen. Ga voor deze kapsels naar een kapper die gespecialiseerd is in dit soort kapsels, vaak kan een barbier hier zeker wel wat mee!

 Kpop geïnspireerde kapsels

Sinds de grote populariteit van Kpop en vele Kpop-bands, zien we ook hun kapsels erg populair worden. Je zou kunnen zeggen dat de Kpop-kapsels ontzettend geïnspireerd zijn op de kapsels uit de jaren negentig, dus zien we veel meer kapsels die erg lijken op die uit de nineties.

 Mannenkapsels voor inhammen

Heb jij een inham? Dan is het niet altijd even makkelijk om een gepast kapsel te kiezen. Je haar helemaal afscheren is misschien helemaal geen optie en lang haar valt altijd in je ogen (lees ook: je haren afscheren). Toch zijn er enkele kapsels die perfect passen bij jouw haarlijnvorm wanneer je inhammen hebt.

De fade met lange haren 

Allereerst kan je gaan voor een fade waarbij je de haren op de bovenkant van je hoofd wat langer laat. Op die manier kan jij de langere haren als een soort volumineuze froe froe gebruiken om de aandacht van je inhammen af te leiden.

Haar strak naar achter 

Zijn je inhammen niet al te groot? Dan kan jij je haar strak naar achter stylen. Je kan hierbij kiezen voor korte of lange zijkanten – zolang al het haar maar perfect naar achter gestylt is met wax.

Inhammen en krullen 

Heb jij inhammen en krullen? Dan heb je het op zich wat makkelijker. Je kan namelijk de zijkanten van je hoofd laten opscheren terwijl je de krullen op je kruin lekker halflang laat. Chique herenkapsels

Wanneer je voor een chique en professioneel herenkapsel wil kiezen, kies je best voor een kapsel waarbij de zijkanten niet te kort opgeschoren zijn. Ga in plaats daarvan voor korte zijkanten bijgeknipt met een schaar.

Je kan ook hier je haar boven op je hoofd wat langer laten hoewel het niet aan te raden is dit te overdrijven.